Coach zeist

 

 

 

Coachen gaat niet alleen over motivatie en programmeren. Coachen gaat over het stellen van de juiste soort vragen. Het gaat over luisteren naar antwoorden en vragen om verduidelijking, en ook over bereid zijn om actie te ondernemen. Coaching is een partnerschap tussen de coach en de cliënt.

1. voortgestuwd door een “probleem of een uitdaging

Mensen gebruiken coaching vaak als een manier om hen te helpen hun problemen en hun uitdagingen te identificeren en vervolgens te zoeken naar manieren om ze op te lossen. In veel gevallen zullen zij zich al bewust zijn van de uitdagingen, maar kunnen zij hun respectieve interne oplossingen niet vaststellen en dus zoeken zij iemand met de juiste kennis die hen hierbij kan helpen. De sportcoach kan de sporter bijvoorbeeld vragen wat de mogelijke moeilijkheden zijn en hoe hij die kan overwinnen. Of hij kan de werknemer helpen die zwakker presteert. Dit is geen coaching als zodanig, want de coach is onderzoekend.

2. hulp bij vooruitkijken

Dit is een gebied waarop coaching bijzonder nuttig kan zijn. Veel mensen zijn zich niet bewust van hun carrièrepad op lange termijn. Misschien zijn ze tevreden met hun huidige baan, maar merken ze dat hun pad steeds zwaarder wordt en dat hun prestaties in elke fase steeds slechter worden. Dus zoeken ze naar manieren om door een geschikt loopbaantraject te komen. Coaching kan hen helpen de trend te herkennen en zo alternatieven te ontwikkelen. In zekere zin gaat het er bij coaching om hen te helpen de situatie te evalueren en op het juiste moment slimme keuzes te maken.

3. strategieën om de huidige uitdagingen aan te gaan

Dit gebied behoeft enige nadere bespreking. Er zijn veel potentiële uitdagingen, zoals de markt Daadwerkelijk moeten zij een zeer duidelijk beeld hebben van de markt als geheel, en met name van de trend; zij mogen er vrij zeker van zijn dat de vraag naar wat zij momenteel hebben, groeit. Zij mogen geen kansen laten liggen door niet naar andere concurrenten te kijken. Kortom, als een cliënt naar de coaching komt met vragen over de markt, kan het zijn dat hij in feite een zeer beperkt beeld heeft van de gehele markt, ook al denkt hij soms dat de situatie op de markt waarschijnlijk buiten zijn ervaring ligt.

4. prestatieacties en -plannen

Dat ligt tamelijk voor de hand. Wat is het dat u persoonlijk en uw organisatie aan het doen zijn. Over het algemeen kunnen dat plannen zijn die betrekking hebben op de burgers van uw bedrijf of van andere mensen waarmee u het afgelopen jaar of zo te maken hebt gehad. Ze kunnen de cliënt helpen wat meer duidelijkheid te krijgen over zijn loopbaan, vooral als het gaat om het verwerven van nieuwe vaardigheden.

5. het doel en het proces

Dit is waar het gebruik van coaching echt interessant wordt. Het doel van de coaching is u te helpen uw doel te bereiken, dat een carrière of een verwerving kan zijn. Een goede coach helpt u bij het proces om uw carrière op te bouwen op de manier die het beste bij u past. Daarnaast zal hij je helpen je doel te bereiken op de vele manieren die een positieve invloed op de wereld zullen hebben. Zo kan een cliënt bijvoorbeeld een vakantie voor zichzelf willen boeken, ook al heeft ze daar op dit moment het geld niet voor – uiteindelijk zal de coach haar helpen haar opties uit te zoeken en een plan op te stellen dat haar antwoord zal zijn op het doel dat ze wil bereiken.

lees meer: