Coach Nieuwegein

 

 

 

 

 

 

Coachingsmethoden

Coachingsmethoden hebben een brede toepassing. Begeleidende principes worden gebruikt om individuen, teams en organisaties te ontwikkelen. Het doel van de coaching, hetzij individueel of in groepsverband, is mensen en organisaties te ontwikkelen, begrip en vertrouwen te wekken bij de medewerkers en de organisatie. Naast het ontwikkelen van succesvolle mensen, leert de groep mensen en organisaties die bij dit proces betrokken zijn ook van fouten, om hun capaciteit op te rekken en te ontwikkelen. In eenvoudige woorden, effectieve leiders zijn degenen die kennis verkrijgen om te worden omgezet in kenniscapaciteit.

Het coachingproces voor individuen is vaak dynamisch en van korte duur. Voor veel mensen is het niet zo gemakkelijk om zich te blijven concentreren op het coachingsproces. Dit komt in feite omdat veel mensen hulp nodig hebben om gefocust te blijven.

Voor sommigen is het gewoon een kwestie van het krijgen van hun coaching programma dat hen in staat stelt op het goede spoor te blijven en zich te concentreren op het doel van coaching.

Welk type coaching heeft uw bedrijf nodig?

De benaderingen van coaching die bij dit proces betrokken zijn, variëren van individu tot individu. Hier is een korte lijst van enkele coachingsbenaderingen bij toepassing op de werkplek:

Een life coach is iemand die mensen helpt die uitgedaagd worden om hun leven te verbeteren. Hij helpt mensen onschadelijk te vibreren in een positieve richting, in plaats van hun leven te laten draaien in een richting die stress en verdriet veroorzaakt en zelfs het bereiken van een succesvol resultaat belemmert.

Een loopbaancoach helpt het individu om de opties te verkennen die voor hem of haar beschikbaar zijn, of het nu gaat om loopbaanontwikkeling, loopbaanstrategie of verandering van loopbaanrol. De loopbaancoach helpt de persoon te bepalen op welke gebieden gerichte hulp nodig is en helpt hem/haar de bredere implicaties van de baan vanuit een analytisch perspectief te verkennen. In vele opzichten zal de coach het analytisch denken vergemakkelijken en, beetje bij beetje, zal hij/zij hem/haar helpen een verzamelplaats van informatie te ontwikkelen. Pas wanneer de coach de aanpak aanvaardt en de persoon concrete bewijzen van zijn/haar behoefte voorlegt, bijvoorbeeld om de persoon te helpen het beste carrièrepad te vinden, zal de coach de nodige actie ondernemen.

Een business coach helpt, zoals een sportcoach, het individu of de groep om het ‘spel’ beter te begrijpen of om bepaalde beperkte aspecten van het ‘spel’ die hun vooruitgang in de weg kunnen staan, te ‘passeren’. Een business coach is een facilitator in de rol van het aanmoedigen van het individu of individuen om ‘hun zaakjes op orde te krijgen’ en het ‘spel’ te verbeteren op een zodanige manier dat het positieve resultaten oplevert. Het ‘spel’ van het leven is niet alleen een strijd, het is een spel. In plaats van als een soort slachtoffer op onze uitdagingen te reageren, kunnen we ervoor kiezen om verantwoordelijk te zijn voor ons eigen lot en ervoor kiezen om op het spel te reageren. Zoals altijd is het uiteindelijk de keuze van het individu om het spel van het leven in de loop van de tijd en in zelfbewustzijn te ‘winnen’.

Een persoonlijke executive of team coach is iemand die met een individu of team werkt aan een aantal persoonlijke of professionele ontwikkelingsdoelen.

Een coach voor bedrijfsontwikkeling of professionele hulpverlening werkt met individuen of teams om hun prestaties te verbeteren.Coach

lees meer: