Fysiotherapeut Rotterdam

 

 

 

 

Er zijn verschillende soorten fysiotherapie. De meest voorkomende vorm van fysiotherapie is ergotherapie, die kan bestaan uit medische therapie (waarbij de ergotherapeut oefeningen op het lichaam toepast), fysiotherapie (waarbij rekoefeningen en andere gematigde bewegingen worden gebruikt om het revalidatieproces te versnellen en de mate van invaliditeit te verminderen), en revalidatie die een vervolg is op een revalidatieoperatie. Ook is er warmtetherapie, waarbij warmte wordt gebruikt om het ongemak en de stress van een blessure te verlichten (zoals bij warmtetherapie bij sportblessures), en diverse ontspanningstechnieken.

De fysiotherapeut coördineert een team van gezondheidswerkers. Deze professionals zijn onder meer artsen, chiropractors, fysiotherapeuten, massagetherapeuten, neurologen, artsen in de chiropractie, artsen in de geneeskunde, psychiaters, maatschappelijk werkers, en coaches.

Bij fysiotherapie wordt rekening gehouden met de individuele behoeften en doelen van elke persoon. Fysiotherapeuten kunnen werken met patiënten die problemen hebben met het herstellen van een operatie of hersenletsel hebben. Ze kunnen ook werken met mensen die aangeboren aandoeningen hebben waardoor ze niet volledig kunnen herstellen of lange tijd in een gipsverband of mitella moeten blijven.

Fysiotherapeuten zijn opgeleid om mensen te helpen bij het bereiken van lichamelijke fitheid, goede voeding en een goede gezondheid. Zij worden ook aangemoedigd om mensen te helpen die verwondingen hebben opgelopen die hun bewegingsbereik beperken of resulteren in functionele handicaps.

Hoewel fysiotherapeuten in staat zijn te helpen bij het herstellen van functies en het bewegen van spieren, zijn zij geen artsen. Fysiotherapeuten leren over fysiologie, anatomie, het gebruik en manipuleren van spieren, en algemene lichamelijke conditie. Zodra een persoon een fysiotherapiediploma heeft en het vakgebied betreedt, begint hij of zij te werken in een kliniekomgeving. De fysiotherapeut beoordeelt de patiënt voordat hij of zij aan het werk gaat in een kliniek. Tijdens de beoordeling zal de therapeut de patiënt onderzoeken en kan hij of zij de patiënt vragen naar het soort sport of werk dat de patiënt doet. De fysiotherapeut zal verschillende hulpmiddelen op het lichaam van de patiënt gebruiken, zoals een armspalk, looprek en wandelstok. Hij of zij zal ook gebruik maken van translometers en röntgenfoto’s om na te gaan hoe de fysiologische structuur van de patiënt eruit ziet.

Een fysiotherapeut is ook geschoold in de diagnose en behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat. De fysiotherapeut stelt een diagnose van wat er precies mis is met het lichaam van de patiënt, in relatie tot het vermogen van de patiënt om normale dagelijkse activiteiten uit te voeren, naast het aanbevelen van de juiste medische en lichamelijke behandeling. De fysioloog en de therapeut werken samen om uit te zoeken wat er mis is met het lichaam van de patiënt en om de beste behandeling voor de aandoening aan te bevelen. Het succes van de therapie hangt af van de bereidheid van de patiënt om de aanbevelingen op te volgen.

Enkele typische behandelingen zijn: fysiotherapie om pijn en stijfheid te verminderen; gewrichtsmanipulatie om de gewrichten te helpen genezen of weer normaal te laten bewegen; bewegingsoefeningen om de gewrichten beweeglijk te houden; en oefeningen om de spieren rond de gewrichten te versterken en te verstevigen.

Bij veel aandoeningen speelt de fysiotherapeut een hoofdrol in de behandeling. Dit kan alles omvatten van het toedienen van injecties tot het uitvoeren van oefeningen. alles moet gebeuren in overleg met zowel de arts als de patiënt.

Patiënten zijn een voorbeeld van de aandoeningen die door fysiotherapeuten worden behandeld. Massage en andere therapieën kunnen ook een grote rol spelen bij het helpen verlichten van pijn en ongemak van de patiënt tijdens het revalidatieproces.

Fysiotherapie speelt een grote rol bij het herstel van verwondingen en chirurgen begrijpen waarom het werkt.

lees meer: