Boksles Amsterdam

Hier zijn enkele tips die u zullen helpen het meeste uit uw boksles te halen en de stappen die u neemt te verbeteren.

1. Werk aan de ademhalingstechniek

Veel mensen beseffen niet dat het belangrijkste onderdeel van de bokstechniek de manier is waarop men in het lichaam ademt. Vince Lombardi wordt algemeen beschouwd als de beste bokser aller tijden vanwege de manier waarop zijn ademhaling ging. Als je begint, wees dan niet beschaamd om je eigen naam te gebruiken en praat opgewonden in de spiegel voor de begeleiding van je coach of familielid. Zorg er alleen voor dat je je borstkas omhoog houdt.

2. Werk eerst aan de kern

Core training is het meest over het hoofd geziene onderdeel van fitness training voor een boksles. Er zijn meer technieken voor core spiertraining zoals de Plank enrep jogging. Er zijn ook veel fancy oefeningen die u kunt werken in de stukken van een boksen core training programma, maar ze zijn niet nodig of noodzakelijk zelfs gunstig om de andere dag.

3. Tweede training, stuiter eerst.

Na afloop van je training voel je je misschien wat loom en opgefokt, maar je moet je trainingssessie beginnen met een reeks zeer snelle harde stoten en bewegingen. Het doel van deze snelle adrenalinestoot is om je centrale zenuwstelsel te trainen om te reageren op de impact van de stoot of slag op welk deel van je lichaam dan ook. Cornwall gebruikt “JabBer” om de training met zware zakken te stimuleren. Je kunt doelen gebruiken zoals je nu doet of ze in het midden van de ring zetten om ze uit te lijnen met het midden van de ring om een cross body impact van stoten te creĆ«ren. Je kunt deze korte snelle bewegingen met perfecte vorm uitvoeren om je buik- en kernspieren op te warmen. Je kunt zelfs een paar medicijnballen toevoegen aan de vergelijking als je je te robuust voelt, er zijn bepaalde planten op de Galapagos Eilanden die de bron zijn van de perfecte medicijnbaloefening.

4. Cardio Training Dag 1

Op je cardiotrainingsdag moet je je concentreren op je springvermogen, snelheid en behendigheid. Als je ervoor kiest om een zware zak te gebruiken, werk dan voor de snelste stoot die je op de zak kunt maken. Als je een ovale baan hebt (een groot open gebied) met hoeken naar links en naar rechts, begin dan met joggen naar rechts en ga dan heen en weer tussen de hoeken. Je moet afwisselend naar links en dan naar rechts joggen en afwisselen. Werk aan je uithoudingsvermogen. Zorg ervoor dat u haaks staat op de klok of op een andere plaats waar u uw cardiotraining doet.

5. Terug naar snelheid dag 1

Nu is het tijd om met de snelheidsontwikkeling te beginnen. Herhaal NIET dezelfde snelheid en behendigheid oefeningen die je de vorige training deed! Concentreer je hier op touwtje springen, focus op schaduw boksen, en dubbel team blokkeren met een partner. Dit zijn specifieke technieken die je helpen om je snelheid te ontwikkelen en te behouden. Als je ervoor kiest om een snelheidszak te gebruiken, beweeg er dan zo snel als je kunt doorheen, laat je partner je door de zak bewegen, en als je de zak raakt, roep dan “Speed!”

6. Cardio Workouts – Bokszak Workouts

Bokszak work outs zijn een van de essentiƫle onderdelen van uw boksen survival ronde 1 conditioning. Bokszak work outs zijn essentieel ter ondersteuning van core conditioning. De conclusie van deze sectie zal regelingen voor basis zware zakken en bokszakken behandelen. Zware zakken zijn te vinden in bijna elke boksschool.

7. Zware zak workouts – uitrusting

Er zijn drie basisopties voor een atleet die aan bokstraining wil doen: heavy bags, speed bags, en algemene boksuitrusting. Een zware zak is meestal gevuld of staand model, ongeveer 12 tot 14 voet hoog. Speed bags zijn draagbaar, en kunnen worden gevuld met water of zand. De algemene uitrusting omvat schoenen of boksschoenen, karate gis, mondstukken, liesbeschermers, bokshandschoenen (zwaardere zak), en al het andere dat een bokser nodig kan hebben.