Puppycursus Wassenaar

De meeste puppy’s ondergaan gewoonlijk dezelfde haarsnit omdat ze tijdens het opgroeien aan dezelfde omgevingen en situaties worden blootgesteld. Meestal wil je de oren van je puppy in de zomermaanden blootstellen aan koele lucht. Het laatste wat u zou willen doen is de bovenkant van hun hoofd scheren, om welke reden dan ook. Als puppy spelen ze waarschijnlijk met vuil, likken ze hun pootjes af en houden ze hun huid schoon. Ook gaan ze mensenmerken vormen met hun mama’s en mama’s, dus het is heel belangrijk om het haar uit hun gezicht en haar te houden.

Hieronder volgen enkele basistips voor u als huisdierbezitter:

1) Wanneer u het haar van uw huisdier plukt, gebruik dan alleen het uiteinde van het mesje. De bovenkant van de mesjes wordt stijf als je te veel kracht zet en dat kan je huisdier pijn doen. Zorg er dus voor dat u alleen het puntje van het mesje gebruikt om het haar te plukken.

2) Door de vervilting en het dode haar weg te trimmen, helpt u de huid strak en gezond te houden. Dit is een van de redenen waarom de vacht van een hond qua textuur en uiterlijk gebaat is bij een regelmatige trimbeurt.

3) Als de vacht van uw hond er dof begint uit te zien, gebruik dan een scherp geslepen schaar om zijn gezicht te verzorgen, vooral de neus. Als u de neus trimt, kies dan voor de dikkere haren, vooral rond het midden van de neus.

4) Het is OK om een schaar te gebruiken om het lichaam van uw hond te verzorgen, maar probeer de dunnere haren bij de achterpoten te vermijden. Als u dat wel doet, kunt u gemakkelijk door deze delicate gebieden knippen en uw hond pijn en bloedingen bezorgen.

5) Als u stijl wilt toevoegen aan de verzorgingssessie van uw hond, kunt u uw hond aankleden met een make-over van kop tot staart. Met andere woorden, u kunt items toevoegen aan zijn vacht om het te laten schitteren. Om dit te doen, moet u een stompe schaar gebruiken. En, borstel het haar van de hond niet terwijl je dit doet. In plaats daarvan, laat het borstelen tot het einde van de sessie.

6) Het is ook belangrijk om uw puppy op Puppycursus te doen.

Voor meer verzorgingstips, lees verder.

Een belangrijk onderdeel van de verzorging van de vacht van uw hond is ervoor te zorgen dat hij niet mat wordt. Als de vacht van uw hond niet klit, borstelt u hem niet genoeg. De juiste hoeveelheid oliën en zuren in de huid van een hond is wat een goede huid bevordert. Als zijn huid er niet zacht en gezond uitziet, is het waarschijnlijker dat u hem borstelt zodat hij gezond blijft.

De verzorgingstechniek is niet het enige aspect van hondenverzorging waarmee u rekening moet houden. Sommige rassen hebben speciale verzorgingsbehoeften. Zorg ervoor dat u een dierenarts raadpleegt over het ras en de gezondheidsbehoeften van uw hond. Andere belangrijke zaken waar u naar moet kijken zijn zijn oren, gebitsverzorging en of u hem wel of geen vaccinaties moet geven.

Oren zijn erg belangrijk voor honden. Omdat ze zo kwetsbaar zijn dat ze gemakkelijk beschadigd kunnen worden, moet u de oren van uw hond ten minste eenmaal per week schoonmaken. Gebruik een zacht, vochtig wattenbolletje om de huid schoon te maken in plaats van er direct een vochtig wattenstaafje in te wikkelen. Doe dit pas als het wattenbolletje ongeveer een minuut in het oor van uw hond heeft gezeten. Daarna moet u het wattenbolletje hard laten worden. Als u dit doet zonder het wattenbolletje eerst te steriliseren, zullen er bacteriën op het wattenbolletje groeien. Het is niet nodig het wattenbolletje te steriliseren, omdat het na ongeveer 10 minuten zal breken zonder dat er lucht in het oor van de hond wordt gebracht.

Gebitsverzorging is niet een vaak genoemd aspect van hondenverzorging, maar het is wel belangrijk. Honden vertonen misschien niet vaak tekenen van problemen, maar ze lijden wel meestal aan tandvleesontsteking. Let op tandvleesproblemen, en laat uw hond nooit voedsel uit de bek van een andere hond eten. Verzorg het gebit van uw hond door het regelmatig te poetsen. Ten slotte mag uw hond geen giftig voedsel eten. De meeste van deze voedingsmiddelen zijn suikervrij en worden geproduceerd door bedrijven die zich richten op het maken van winst in plaats van op de veiligheid van uw huisdier.

Hoewel eenvoudige stappen in de verzorging van uw hond gemakkelijker worden aanvaard, kan het uitvoeren van deze taken een hele uitdaging zijn. Als u niet weet hoe u deze dingen goed moet doen, zult u het niveau van de verzorging die uw hond nodig heeft sterk verminderen.