Rug en nekklachten

 

 

 

 

 

Wat houdt osteopathie in?

Net zo eenvoudig als een speld in een speldenkussen steken en hem naar buiten trekken het speldenkussen zal doen verdwijnen, zijn de behandelingen met osteopathie even eenvoudig maar zeer doeltreffend. Een arts of therapeut kan de osteopaat leren hoe de behandelingen op een zeer eenvoudige maar doeltreffende manier moeten worden uitgevoerd, waardoor het voor de patiënt gemakkelijk te volgen is en zeer behandelaars het goed kunnen uitvoeren. Osteopathie wordt vaak gezien als een ‘magische pil’. Osteopaten nemen de pijn weg en helpen bij het opbouwen van mobiliteit. Een arts kan ook tijd besteden aan het beoordelen van het bewegingsbereik van een gewricht en hoe dit wordt gecontroleerd. Dit kan een beoordeling van het bewegingsbereik van de patiënt inhouden. Het kan ook gaan om het identificeren van de gespannen gebieden van de spieren en gewrichten en hoe deze het bewegingsbereik beïnvloeden. Patiënten hebben vaak een aantal zeer goede kwaliteiten, maar kunnen die niet volledig of efficiënt gebruiken vanwege de spanning in die gebieden. Osteopathie werkt dus door deze beperkingen los te maken, waarna de patiënt er weer van kan profiteren.

Wat kunt u verwachten als u patiënt wordt van een osteopaat?

De osteopaten zullen een eerste onderzoek bij u doen in een warme en rustige omgeving. U wordt geacht te gaan liggen op de behandeltafel, en de arts of therapeut kan langzaam beginnen met het masseren van uw handen in hun handdoek en ze gebruiken om uw lichaam te rollen en vervolgens met de handpalmen uw nek te bewerken, waarbij u van de wervelkolom naar de oren beweegt (goed voor uw middenoren), en doorgaat met masseren gedurende minimaal 20 seconden.

Het kan zijn dat u naar het toilet moet als u moet gaan, als u zich misselijk voelt of als u iets zwaars probeert te verplaatsen of op te tillen. Osteopaten kunnen u vragen of u rug en nekklachten heeft of aandoeningen die u niet aankunt, omdat ze elk deel van uw lichaam bedekt en comfortabel moeten hebben als ze aan het werk zijn. Als u een vrouw bent, kan het zijn dat ze gynaecologisch onderzoek doen vlak voor de behandeling. Mannen hebben misschien niet zo veel nodig, maar zij kunnen ook een prostaatmassage nodig hebben.

Alle pijnmedicatie die u neemt, wordt nog steeds vergoed, en u kunt een algemene verdoving krijgen om u te helpen ontspannen. Na dit onderzoek wordt u gevraagd te wachten terwijl de osteopaat zijn werk doet. In de meeste gevallen gebeurt deze massage in dezelfde kamer als uw onderzoek, waarbij u op uw rug ligt en zijn micro-massagestaf op uw knie of zelfs uw schouder legt. Sommige osteopaten kunnen uw borst, keel, of zij masseren. Bij mannen wordt meestal de prostaat aangeraakt, en bij vrouwen de borsten.

Nadat u klaar bent met uw osteopaat behandeling, kan het zijn dat u terug moet komen naar de therapeut die uw osteopaat onderzoek heeft gedaan. Het kan zijn dat u hem of haar opnieuw moet onderzoeken, en het kan zijn dat u gevraagd wordt over een maand of twee weer terug te komen.

Dingen die u kunt doen na de osteopathie behandeling

De meeste mensen kunnen in ongeveer 2 maanden weer normaal zijn. Zij moeten geleidelijk hun conditie opbouwen door steeds meer activiteiten te ondernemen. Ze moeten oppassen dat ze zich niet verwonden door te veel te doen en ze moeten zich bewust zijn van eventuele pijnen die al na een paar weken na de behandeling optreden, vooral als ze erg worden.

lees meer: