Neurofeedback therapie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de stappen van de neurofeedback therapie?

Psychotherapie omvat verschillende therapeutische technieken en methoden. De therapeut werkt met een patiënt om problemen aan te pakken, vaardigheden te ondersteunen, of deze vaardigheden te versterken. De patiënt werkt samen met de therapeut om inzicht te krijgen en problemen en moeilijkheden aan te pakken. De therapeut gebruikt een verscheidenheid aan benaderingen, vaardigheden en strategieën om een betere kwaliteit van leven te bevorderen.

Psychotherapie gaat over hoop en herstel. Naarmate de patiënt zijn leven betert, versterkt de voortdurende behandeling van de patiënt zijn kracht en een positief gevoel van welzijn. Een verbeterd leven is helder en gevuld met nieuwe mogelijkheden.

Naarmate de patiënt zich verbetert en meer levensvaardigheden verwerft, krijgt hij/zij meer zelfvertrouwen en een betere kwaliteit van leven. Opdat de therapie zou bijdragen tot het verbeteren van de levensvaardigheden, moet de therapeut echt bekwaam zijn; de therapeut moet zich echter inspannen om alles te leren over hypnose en de relevante literatuur, zodat hij/zij bekwaam en uiteindelijk geperfectioneerd kan worden in het gebruik van therapeutische hypnose.

onderdrukking van het geheugen -Veel 45 jarige volwassenen geloven dat een persoon zich niets anders dan “normaal” herinnert vanwege een trauma of ziekte in de vroege jeugd, een ouder of voogd leerde de patiënt dat het geheugen voor anderen is, beschamende kennis (zoals medische of psychologische achtergrond) en bijbehorende informatie, de patiënt vermijdt herinneringen over zichzelf. Hoewel deze methoden werken om mensen te helpen zich op bepaalde onderwerpen te concentreren, doen ze weinig voor de voortgang van een leven.

Opdringerig/coöperatief door huisarts -De meeste oudere volwassenen met gezondheidsproblemen denken soms dat hun huisarts een vijand of een ongeschikte persoon is. In werkelijkheid willen huisartsen het beste voor de patiënt, net als de patiënt. Zij, als artsen, zoeken kwaliteit niet voor kwantiteit van pijn, maar willen de patiënt helpen beter te worden en gezond te blijven. Zij gebruiken ook veel van de symptomen van de patiënt om de positieve reactie van de patiënt te vergroten.

Onwil om naar de dokter te gaan en te oefenen -Vele patiënten – misschien onvermijdelijk – vertragen de slechte gevolgen van een letsel. Zowel de patiënt als de arts erkennen dat lichaamsbeweging belangrijk is bij het trainen van tanden en tandvlees om de groei van hardnekkige cellen te helpen voorkomen en beheersen.

Affirmatieve therapie is anders dan psychotherapie.

Veel artsen geloven dat patiënten die niet willen praten, denken of te veel praten depressief worden, apathie ervaren, hun zelfrespect verliezen en een slecht zelfbeeld aannemen. Hoewel het waar is dat sommige patiënten getraumatiseerd raken door dit soort behandeling, kan deze aanpak niet effectief zijn omdat de patiënt depressief wordt en niet gemotiveerd is om zijn leven te verbeteren.

Psychotherapie richt zich op affectieve gedachten en gedragingen die worden veroorzaakt door gebeurtenissen en situaties in het verleden. Affirmatieve therapie, daarentegen, richt zich op de gevoelens van patiënten. Dit brengt de relatie, en niet alleen de ziekte, in het huidige moment. Dit stelt de patiënt in staat zijn gevoelens onder ogen te zien en te verdragen in plaats van ze te ontkennen of te onderdrukken.

Stress is een veel voorkomende factor bij medische aandoeningen. De stress zet de vecht- of vluchtreactie van het lichaam in werking. Deze reactie veroorzaakt de bijkomende effecten van pijn, vermoeidheid en kortademigheid voordat er een echt gezondheidsprobleem is opgetreden. Door deze stress en negatieve houding wordt er vaak verzuimd om de patiënt voldoende rust en andere gezondheidszorg te geven. Vanwege de schade die stress kan veroorzaken krijgt de patiënt zelden de kans om de werkelijke oorzaken op te sporen en daarop te reageren.

Het is opmerkelijk dat groepen als Anonieme Alcoholisten voor velen goed werken omdat ze verder in de ziel van de patiënt reiken dan ambulante begeleiding.

lees meer: