Vintage kleding

Vintage en retro kleding was populair vóór de jaren 1970. Met de opkomende hippiecultuur, omarmden hippies vintage kleding, vooral kleding en accessoires. Veel vintage artikelen werden later verzameld door een horde verzamelaars. Deze retro en vintage kleding zijn nu zeer verzamelwaardig.

Vintage/ Retro mode

Vintage en retro kleding heeft verschillende transformaties ondergaan in zijn stijl. Aan de positieve kant laat vintage een retro look zien met een twist. De hotste stijl aller tijden was de disco klassieke witte flare uit 1972. Vintage/ retro kleding vertoont ook een bijna thermische look- perfect voor die warme zomerdagen.

Vintage/ retro kleding is verkrijgbaar in verschillende merken. Enkele van de populaire merken op dit moment zijn: Stocking Life, Abercrombie & Fitch, Haut couture, Missoni, Gucci, Louis Vuitton, Prada, Versace, Zegna

Originele kleding van ontwerpers is ook zeer verzamelwaardig. Enkele van de labels zijn: G-Star, Life Is Good, Geox, garage Graphics, Urban Outfitters, American Outfitters, Bazaar by Kate O’Connor, pressed Caviar, Salvatore Ferragamo, bulls-eye zonnebrillen, Brands-silver, Nordstrom Sterling Peet, Medium Wide Market niche, The Limited en The History of Jeans.

De hippiestijl van de vroege jaren zestig en de swingstijl van de late jaren zestig waren belangrijke factoren voor de populariteit van retro/vintage mode. Vandaag heeft het zijn grenzen verlegd, grenzen en grenzen overschreden en een uniek draagpatroon en een nieuwe stijl gecreëerd waardoor het een icoon van de mode is geworden. Enkele van de belangrijkste opkomende trends van de 21e eeuw zijn casual broeken, omtrek leggings, jumpsuits, tops, jumpsuits met rokken en jeans.

Rondingen zijn in, maar billen ook. Het speelveld is opgewaardeerd, wat een innovatief randje aan de mode geeft. De belangrijkste looks van dit jaar zijn leggings en broeken en rokken met hoge taille. Twill, faded, ripped, lak en bont maken allemaal deel uit van de stijlen. Het gaat allemaal om individuele stijl en het plezier in het dragen van kleding die functioneel en comfortabel is.

Als het op accessoires aankomt, zijn vintage en retro het best. Zonnebrillen met grote randen, funky mocassins, pumps met puntige tenen behoren tot de all-time-favorieten. Maar er zijn ook mensen die hun stijl meer gedurfd willen, met items als buitenaardse hoeden, handschoenen. De lijst is eindeloos en hoewel de keuzes overweldigend kunnen zijn, is de spanning van de jacht een deel van het plezier.

Retro en vintage mogen nooit worden beschouwd als alternatieven voor authentieke originele kleding. Ze moeten worden gezien als een aanvulling, of een extra aanvulling. Net als bij elk ander artikel moet je proberen binnen een aanvaardbaar budget te blijven. Omdat vintage kleding steeds moeilijker te vinden is, gaan de prijzen omhoog. Als gevolg daarvan zijn sommige van de meest fascinerende items van vintage kleding, waaronder vintage jurken, niet onder één dak verkrijgbaar.

Bij het zoeken, het virtuele winkelen, in zijde, piscopische lenzen, vast voedsel, tweedehandskoopjes, eBay, vlooienmarkten, garderobe-outlets en rommelmarkten, wordt vintage- en retrokleding in een enorme verscheidenheid aangeboden. Er zijn winkels die zich op een bepaald thema richten, zoals wildwest, naoorlogs, retro vs. rock n’ roll, retro-vintage-rock n’ roll-indie-indie.

Als stijlen veranderen, veranderen ook de stoffen. Een zijden Mary Jane met een rand van twee centimeter dik zal onpraktisch zijn, zelfs als de trend de komende weken in de mode blijft. Een prachtige metallic zijden top, met of zonder franje, zal diepte en interesse toevoegen aan elke outfit. Wat de trend ook is, schattige kleding zal niet snel verdwijnen. Zelfs de meest strenge en gesloten mensen onder ons hebben een zwak voor een mooie plooirok in een lichte zomerse kleur of een mooi uitlopend topje op enkellengte dat gewoon ‘fav’ zegt.

Retro en vintage zijn met de tijd mee geëvolueerd en handig om bij de hand te hebben (geen woordspeling bedoeld) in de vintage kast. Het enorme woekerpatroon van de hedendaagse massa-geproduceerde kledingindustrie is het nieuwste economische fenomeen dat de manier waarop mensen tegen mode aankijken verandert. Kleding wordt niet langer gemaakt om de basisgarderobe op te leuken, maar om te overleven in de fel concurrerende wereld van de hedendaagse kledingarchivarissen. Het is ook moeilijker om in het oog springende ontwerpen te maken, aangezien archiefstof nu voortdurend in ontwikkeling is. De tendens van ontwerpers om te vertrouwen op machinaal vervaardigde stoffen die goedkoper zijn, heeft de Karels en kunstleder trends in gang gezet.

De kwesties van eerlijke handel en de onethische behandeling van arbeiders, samen met de toestand van het milieu, blijven samenzweren tegen de achtergrond van een meer welvarende levensstijlbewuste klasse in een materialistische samenleving. Deze omgangsvormen.