Sportpsycholoog Eindhoven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een sportpsycholoog helpt u bij uw mentale prestaties als het om sport gaat. Sport is een supplement dat de presterende sporter versterkt en veel opwinding geeft. Met deskundige supplementen kan een sporter zijn of haar mentale prestaties verhogen. Met een toename van het zelfvertrouwen heeft een sporter meer kans om goed te presteren.

Bovendien begrijpt een sportman met een academische achtergrond hoe belangrijk het is zich aan te passen aan de wedstrijdsfeer. Deskundigen die de geest van de competitie begrijpen en weten hoe je die sterk kunt houden, zelfs als er grote nadelen aan verbonden zijn, kunnen de mentale aspecten van de sporter dienovereenkomstig versterken.

In de wereld van vandaag, waar de wedstrijden hard zijn, zijn de constante mentale inspanningen van vitaal belang. Wanneer je aan een grote competitie meedoet, zijn er kloven in de mening van je medesporters. Bovendien is het gemakkelijk om beïnvloed te worden door tegenslagen. Een sporter kan veel op zijn eigen capaciteiten vertrouwen wanneer hij voor uitdagingen staat. Dit zijn gemeenschappelijke ervaringen voor elke sporter. Toch is het heel belangrijk om de geest van de sporter fris te houden door alle opwinding van competitieve wedstrijden, gevolgd door strenge trainingssessies.

Er is veel dat deze sporters verdeelt. Aan de ene kant heb je de “hardgainers” die strikt voor hun sport trainen, en aan de andere kant zijn er de “softer gainers” die niet voor hun sport trainen, maar voor andere gebieden van hun leven. Simpel gezegd, hoe strenger je bent, hoe beter je prestaties zullen zijn. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon dat basketballers trainen voor hun sport, maar niet voor hun leven. Je zult echter zelden een concurrent vinden die alleen toegewijd is aan zijn sport en zich om niets anders bekommert. Als je jezelf een echte “hard gainer” kunt noemen, zul je je beter kunnen concentreren en nauw samenwerken met je team, en zul je ook je 100% beste prestaties leveren.

Ondertussen is het heel belangrijk om te begrijpen dat je niet alleen bent. Veel mensen die op hun voeding letten, een routine volgen die resultaten kan opleveren, en interesse hebben in je sport, zullen waarschijnlijk ook dezelfde routine volgen. Er zijn veel overeenkomsten tussen beide groepen, en het is belangrijk dat je begrijpt en in gedachten houdt hoe je jezelf kunt begeleiden.

De belangrijkste overeenkomst (als die er al is) tussen de twee groepen is dat ze allebei efficiëntie en succes in hun trainingen nodig hebben; ze moeten allebei een grote hoeveelheid eiwitten consumeren en slank worden; en ze schrijven allebei belangrijke doelen op om zichzelf door hun trainingsworkouts te leiden.

De stofwisselingssnelheid van beide groepen blijft relatief stabiel, maar zoals gezegd, de doelen die u ertoe aanzetten om te trainen zijn in de eerste plaats zeer vergelijkbaar. Als je uiteindelijke doel is om lichaamsvet te verliezen, dan zul je waarschijnlijk veel van dezelfde strategieën gebruiken als een “hard gainer”, omdat je dezelfde resultaten probeert te bereiken.

Je zult waarschijnlijk veel van je trainingssessies in het midden ontdekken; maar je zult waarschijnlijk intensiever trainen dan de meeste “hard gainers” doen. Als je een intensievere trainingssessie hebt, zul je ook meer calorieën verbranden die later op de dag als energiebron worden gebruikt, en zul je voorzichtig moeten zijn met het aantal calorieën dat je eet – maar je calorieën vlak voor je training zijn lang niet zo belangrijk als je calorieën vlak na je training!

U zult waarschijnlijk merken dat veel “hard gainers” eigenlijk veel beter zijn in het verbranden van calorieën dan diëters die proberen af te vallen. Bovendien hebben veel “hard gainers” het veel gemakkelijker om hun doel te bereiken.

lees meer: