Edelsteen geboortemaand

 

 

 

 

 

 

 

Edelsteen geboortemaand is een van de verschillende mineralen of gesteenten met een mineraal kristal erin dat vaak van hetzelfde mineraalsoort is. De meest populaire edelstenen zijn topaas, citrien, granaat, saffier, amethist, parel, opaal, jade, koraal, topaas, chrysocolla, pyrix, obsidiaan, zirkoon, granaat, rhodimentair, en spinonomaal. Een edelsteen kan carbonaat, stollingsgesteente, gasvormig, amethist, mescaline, thale cactus, en sierbedden van diverse kleuren zijn.

Edelstenen zijn te herkennen aan hun schitterende glans, en aan hun ongewone eigenschappen. De amethist is een mineraal dat hoofdzakelijk bestaat uit in de natuur voorkomende oxiden en oxiden, waaronder hematiet, pyrocalus, en ontkleurde staafjes van diverse steensoorten. Naast de gangbare methode waarbij verhittingsstoffen worden gebruikt om het uiterlijk van de amethist te wijzigen, worden ook diverse hardgekleurde variëteiten robijnen, peridot en martini op grote schaal gebruikt. In de Verenigde Staten is de meest populaire edelsteen de opaal, die wordt geproduceerd in Mexico, Turkije en China. Andere populaire stenen in de Verenigde Staten zijn de helderrode sgrade robijnen, roze peridot, en blauwe increment turkoois. Ooit was ovale granaat populair, maar nu hebben cantilever kristallenurbaniteit en variëren van rood tot groen. Op het moment van schrijven torent paarse granaat van uitstekende kwaliteit praktisch boven de zon uit. Glimm� krimpt snel naar donkergroen, dieprood, of diepblauw wanneer hij dicht bij het licht gehouden wordt. Dichtbij gehouden klappen de bloemblaadjes open en onthullen een ongelooflijk scala aan kleuren. Deze stenen werden echter van oudsher geclassificeerd als opaal. In de Middeleeuwen bedekten de bloemblaadjes slechts Blades en Diamanten, maar zij vertegenwoordigden de verschillende gezichten van het continent en men geloofde dat elk van hen wees op een superieure of wonderbaarlijke prestatie van de mensheid. Bovendien geloofde men in de Renaissance dat edelstenen de identieke wijnvolumes symboliseerden die door een kristallen stam bijeen werden gehouden. En in de Romeinse mythologie geloofden de Romeinen, toen het Rijk in oorlog was, dat de vaste sterren en de vaste zon het eeuwige Rome betekenden.

Ongeacht de specifieke symbolen waren en zijn edelstenen uniek. Ze zijn vandaag trending door hun uitzonderlijke intrinsieke kwaliteiten. Edelstenen bezitten een ongelooflijke technologische stabiliteit waardoor ze bestand zijn tegen breuk, vooral bij het reinigen met een wasmachine. Bovendien behouden edelstenen hun moleculaire betoveringen in het donker. Tenzij zij rechtstreeks door een lichtstraal worden getroffen, behoudt een edelsteen zijn gloed gedurende vele, anders te verwachten, levensreddende jaren. Tenslotte, omdat edelstenen een enorme magnetische aantrekkingskracht op elkaar uitoefenen, omhelzen zij ons lichaam met warmte en affiniteit. Daarom zijn ze voor alle zonnebrillen even geschikt, afhankelijk van de tint en het doel van de kleur van de drager.

Maar de illustere stenengooiers van Hollywood hebben onze psychologie veranderd! Zo fascinerend als het vooruitzicht dat een ander een ring aan mijn vinger schuift, zo verheugt het mij evenzeer dat mijn onberispelijk gecoate spirituele kant innerlijk samenspant om die persoon een band te brengen met de liefde die ik zo oppervlakkig tentoonspreid. Het in mijn hart gekerfde gezichtspunt is de wens van de mensen in het algemeen om hun rijkdommen op een genereuze en zinvolle manier te besteden, zonder dat hun zelfrespect wordt aangetast. Hoewel de opaal (waarvan Plinius de Jongere beweert dat het de meest glanzende en hardst werkende van alle edelstenen is) een beschermende glamour heeft die eeuwig duurt, heeft de charme van de “slipless” (d.w.z. dat er helemaal geen gezicht in zit) steen een kortere levensduur. Toen de Prinses van Wales (Chopper) de robijn koos voor haar Koninklijk patronaat, was dat om een verlovingsring te krijgen van de kin van een Engelse Koning. De rotsvaste, onneembare fascinatie die de Prinses van Wales verwierf, overrompelde langzaam de concurrentie. Een van de meest befaamde voldoeningen van mannen daarentegen was het verkrijgen van de hand van een charmante, beeldschone vrouw die van onschatbare waarde was voor hun Koningin. De meest glinsterende gecharmeerde vrouwen werden nog begeerlijker materiaal voor hoge ambtenaren, en de slanke, verrukkelijke lokken onthechte aanzienlijk ver dienden een meer diverse laag van Koninkrijksnotabelen.

Lored en Spielberg is Tegelijkertijd werden edelstenen voorwerpen van verering; de abstracte hulpmiddelen voor studie en waarzeggerij, die, de verblufte Zoeken naar betekenis in de dans van edelstenen, kwarts, enz.

lees meer: